Форма входу

Пошук

Календар

«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Наше опитування

Чи користувались Ви послугами КМКЛ №6?
Всього відповідей: 70

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 27 » В Україні немає підстав для переривання лікування хворих на туберкульоз
21:53
В Україні немає підстав для переривання лікування хворих на туберкульоз
На сьогодні регіони України мають достатні залишки протитуберкульозних препаратів. Щодо протитуберкульозних препаратів І ряду, то нині в різних регіонах по різних групах препаратів наявні залишки, яких вистачить на період 5-17 місяців, а залишків протитуберкульозних препаратів ІІ ряду - на період 2-9 місяців. На цьому наголосив під час прес-конференції заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов.

Він зазначив, що нині триває перерозподіл протитуберкульозних препаратів у регіонах. Цей процес здійснюється для того, щоб запобігти ситуації, коли в одних регіонах виникає нестача препаратів, а в інших регіонах існують залишки препаратів, що можуть бути не використані. Наразі ж МОЗ України працює над переглядом номенклатури протитуберкульозних препаратів та проведенням конкурсних торгів.

Заступник Міністра підкреслив, що для забезпечення хворих на туберкульоз в Україні ліками та діагностикою залучаються ще й кошти Глобального Фонду. Зокрема, 25 лютого 2010 р. Україна отримала позитивне рішення від Глобального Фонду на отримання Гранту на загальну суму 103,5 млн. доларів США по компоненту "туберкульоз". "Завдяки поєднанню державного фінансування та коштів Глобального Фонду ми зможемо, нарешті, забезпечити хворих як ліками, так і спрямувати сили на розвиток сучасної мережі з лабораторної діагностики туберкульозу, підвищити якість медичних послуг щодо діагностики та лікування для уразливих груп населення, діагностику та лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз та туберкульоз і поєднанні з ВІЛ-інфекцією" - сказав Олександр Толстанов.

Олександр Толстанов наголосив, що сьогодні найбільшу проблему для України становить мультирезистентний туберкульоз, причини якого виходять за межі медичного забезпечення хворих. Найбільш поширеними причинами є внутрішньо-лікарняне перехресне зараження хворих, які тривалий час перебувають у стаціонарах, та відсутність прихильності до лікування, коли самі хворі необгрунтовано переривають лікування до завершення курсу, призначеного лікарем. "У подоланні такої соціально небезпечної хвороби як туберкульоз нам потрібна допомога громадських організацій. Тільки медики проблему подолати не можуть, тому тут повинні поєднуватись спільні зусилля держави і громадськості".

Прес-служба МОЗ України
Переглядів: 648 | Додав: ZJulia | Теги: туберкульоз, МОЗ України, протитуберкульозні препарати, Глобальний Фонд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: