Форма входу

Пошук

Календар

«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наше опитування

Чи користувались Ви послугами КМКЛ №6?
Всього відповідей: 70

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 26 » В лікарні "ОХМАТДИТ" розпочалось будівництво сучасного лікувально-діагностичного комплексу
16:17
В лікарні "ОХМАТДИТ" розпочалось будівництво сучасного лікувально-діагностичного комплексу
"Будівництво нового корпусу лікарні "ОХМАТДИТ" дасть змогу на найсучаснішому рівні надавати високоспеціалізовану допомогу дітям, яких досі в Україні врятувати не могли", - на такій оптимістичній ноті відкрив початок будівництва першої черги нового корпусу НДСЛ "Охматдит" МОЗ України Генеральний директор Юрій Гладуш. Початок будівельних робіт відбувся згідно з раніше встановленим графіком, а саме з 15 вересня. На будмайданчику в 3 тис. кв.м кипить робота з демонтажу старих корпусів - екскаватори руйнують зношені будівлі, щоб через деякий час на їх місці почалося зведення 4-х нових. Згідно з проектом генеральний підрядник має намір звести лікарню, яка б відповідала не тільки всім сучасним технічним вимогам, але була зручна для роботи медперсоналу та комфортна для маленьких пацієнтів та їхніх батьків. Для цього проектом передбачено багато нововведень. Так архітектори та дизайнери спочатку відмовилися від традиційних блакитних панелей в палатах і білокахельних операційних. Вся атмосфера нової лікарні, яка претендуватиме на звання "розумна", орієнтована на її пацієнтів. Цьому будуть сприяти не тільки високопрофесійні лікарі, але й спокійні, ненав'язливі тони всередині приміщень: стіни прикрасять картинами, панно, фотографіями, які будуть нести позитив і допоможуть маленьким пацієнтам адаптуватися в нових, незвичних умовах. Тим більше, що сюди планується перевести хворих з найважчих відділень - онкогематології та трансплантації кісткового мозку.

На базі нової лікарні планується в перспективі створити бригади екстреної медичної допомоги, високий рівень підготовки якої дозволить працювати під час техногенних аварій і в умовах природних катаклізмів. До речі, як зауважив Юрій Гладуш, подібний досвід роботи "ОХМАДИТ" вже має - бригади фахівців відмінно зарекомендували себе в "гарячих" точках: в Африці та інших країнах.

Без сумніву, технічні новації передбачають підготовку високопрофесійної команди. Як зауважив Юрій Гладуш, вже найближчим часом на стажування в Санкт-Петербург і Страсбург вирушить група лікарів: "Не секрет, що більша частина медперсоналу в нашій лікарні - це люди пенсійного або передпенсійного віку. Тому кадрове питання стоїть дуже гостро. Вже зараз ми відчуваємо брак нейрохірургів, спеціалістів ендоскопічної хірургії, а також фахівців з обслуговування новітньої діагностичної апаратури - комп'ютерних томографів і т.д. Тому ми вже зараз щільно співпрацюємо з Національним медичним університетом ім.. О.О.Богомольця з підготовки інтернів гостродефіцитних спеціальностей. Не виключено, що молоді фахівці пройдуть стажування за кордоном ".

Бюджет будівництва передбачає понад 1 млрд гривень, першу чергу будівельники обіцяють здати вже в травні наступного року.


Прес-служба МОЗ України

Переглядів: 656 | Додав: ZJulia | Теги: нейрохірургія, ОХМАТДИТ, Юрій Гладуш, онкологія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: