Форма входу

Пошук

Календар

«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наше опитування

Чи користувались Ви послугами КМКЛ №6?
Всього відповідей: 70

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 18 » У Дніпропетровську працюватиме 12 центрів первинної медико-санітарної допомоги
14:45
У Дніпропетровську працюватиме 12 центрів первинної медико-санітарної допомоги
"В місті буде працювати 12 Центрів первинної медико-санітарної допомоги. Один такий Центр повинен обслуговувати 100 тисяч населення, але через те, що в місті є віддалені райони, ми запланували їх трохи більше, ніж необхідно за нормативами. Це зроблено для зручності городян ", - підкреслив директор департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міськради Олександр Рудяк в ході роботи ХV сесії Дніпропетровської міської ради. Він також додав, що протягом двох місяців будуть підготовлені статутні документи і призначено керівників центрів. На сьогоднішній день вже отримані накази Міністерства охорони здоров'я, в яких зазначений приблизний штатний розклад центрів і матеріально-технічна база.

Створення Центрів первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСП) дозволить відокремити первинну медичну допомогу від вторинної. Завдяки такому поділу зміниться схема фінансування: раніше гроші на первинну медичну допомогу виділялися за залишковим принципом, хоча за статистикою 70-80% пацієнтів мають потребу саме в ній. Тепер у міському бюджеті для первинної медицини буде закладена окрема стаття витрат, що дозволить поліпшити її забезпечення необхідними медикаментами та обладнанням.

Кожному ЦПМСП буде підпорядковане кілька амбулаторій сімейної медицини, які будуть надавати медичну допомогу мешканцям міста. Вони будуть створюватися на базі кожної дорослої та дитячої поліклініки та їх філій. При цьому всі медичні установи міста будуть продовжувати працювати і надавати медичну допомогу.

Головне завдання Центрів ПМСД - контролювати і регулювати роботу амбулаторій сімейної медицини. Кожен Центр буде відповідати за те, щоб у підпорядкованих йому амбулаторіях сімейної медицини були всі умови для надання медичної допомоги населенню: необхідні медикаменти, обладнання і, звичайно ж, кваліфікований медперсонал.

Прес-служба МОЗ України

Переглядів: 600 | Додав: ZJulia | Теги: Олександр Рудяк, Центр первинної медико-санітарної д | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: