Форма входу

Пошук

Календар

«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Наше опитування

Чи користувались Ви послугами КМКЛ №6?
Всього відповідей: 70

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Серпень » 29 » У Черкасах відкрили амбулаторний центр медико-психологічної реабілітації наркозалежних
10:13
У Черкасах відкрили амбулаторний центр медико-психологічної реабілітації наркозалежних
"Створення амбулаторного центру медико-психологічної реабілітації - один із перших кроків на шляху створення стаціонарного реабілітаційного центру на базі Черкаського обласного наркологічного диспансеру", - повідомив начальник Головного управління охорони здоров'я та медицини катастроф облдержадміністрації Володимир Брожик під час відкриття центру. - Протягом останніх років стан організації роботи щодо протидії наркоманії на території Черкаської області не в повній мірі забезпечував активне запобігання її поширенню та втягненню нових жертв до кола наркозалежних. Тому захворюваність на наркоманію має тенденцію до підвищення".

Головний лікар Черкаського обласного наркологічного диспансеру Анатолій Борозенець пояснив, що необхідність центру зумовлена специфікою лікування та потребами пацієнтів закладу. Спочатку наркозалежні проходять лікування в стаціонарі. В момент, коли під час останніх днів лікування відбувається зниження кількості психотропних препаратів, із цими пацієнтами починає працювати психолог. Важливо, що навіть після виписки пацієнт продовжує отримувати психологічну допомогу.

"Терміни стаціонарного лікування замалі для того, щоб повністю звільнитися від хвороби та адаптуватися до життя у суспільстві. Тому, після проходження курсу лікування, багато наших пацієнтів потребують не стільки допомоги лікаря, скільки психолога. У зв'язку із цим черкаський обласний наркологічний диспансер за підтримки Гловного управління охорони здоров'я та медицини катастроф ініціював створення такого амбулаторного центру". - зазначив головний лікар закладу.

Стрічку нового реабілітаційного центру перерізали заступник голови Черкаської обласної ради Василь Касян, начальник Головного управління охорони здоров'я та медицини катастроф облдержадміністрації Володимир Брожик та депутат обласної ради, Голова постійно діючої комісії з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства Інна Губенко.

Прийти у центр на консультацію до психолога можуть не лише пацієнти закладу, але й усі бажаючі, котрі зіштовхнулися із проблемою наркоманії та потребують консультації та підтримки. В середньому консультацію психолога можуть отримати 10 осіб щодня.

"Ми робимо велику ставку саме на первинних хворих, адже їм ще є надія допомогти повністю звільнитися від залежності, - додав Анатолій Борозенець.- Ми будемо приймати тих, хто добровільно прийшов і має бажання повернутися до нормального життя".

Реабітіаційний центр налагоджує тісну співпрацю із громадськими організаціями для того, щоб охопити як можна більше наркозалежних та надати їм якісну і ефективну лікарську та психологічну допомогу.

Володимир Брожик запевнив, що прийняття обласної програми, спрямованої на протидію поширенню наркоманії, боротьбу з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів на 2011-2015 роки, яку винесли на обговорення цього ж дня, та відкриття амбулаторного центру медико-психологічної реабілітації наркозалежних стане значним кроком у боротьбі з наркозалежністю на Черкащині.

Прес-служба МОЗ України

Переглядів: 790 | Додав: ZJulia | Теги: Черкаський обласний наркологічний д, Володимир Брожик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: