Форма входу

Пошук

Календар

«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наше опитування

Чи користувались Ви послугами КМКЛ №6?
Всього відповідей: 70

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 22 » Телемедицина стає все доступнішою для жителів України
11:28
Телемедицина стає все доступнішою для жителів України
Телемедицина дозволяє лікарям інтенсивніше обмінюватися досвідом і отримувати нові знання, бо досвід і рівень підготовки лікаря - це ключові показники якості медичної допомоги. Про це йшлося під час підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо подальшої розбудови національної телемедичної мережі, який передбачає об'єднання існуючих ініціатив з боку МОЗ України, Національної академії медичних наук України, компанії "МТС Україна", БФ Ріната Ахметова "Розвиток України" та енергетичної компанії ДТЕК.

Участь Національної академії медичних наук України в проекті дозволить залучити інтелектуальний потенціал до розвитку телемедичних технологій. "Найближчим часом, всі академічні установи, що надають високоспеціалізовану
медичну допомогу ввійдуть в єдину систему телемедичної мережі. І як результат, допомога висококваліфікованих лікарів стане більш доступною як жителям великих міст, так і мешканцям віддалених сільських районів", - підкреслив Президент Національної академії медичних наук України Андрій Сердюк.

У тих країнах, де інтеграція сучасних інноваційних технологій в медицині проводиться за активної, в тому числі фінансової, підтримки держави, сьогодні вже працюють ефективні телемедичні системи. А тому для повноцінного використання всіх можливостей телемедицини необхідно ще прийняти відповідний закон. Бо без створення повноцінної нормативної бази і фінансування з боку держави створення національної телемедичної мережі може затягнутися на довгі роки.

Спільно з МОЗ України з 2009 року компанія МТС Україна" працює над створенням телемедичної мережі, будуючи дротову мережу, за допомогою якої буде надаватися послуга передачі даних. Фактично мова йде про комутацію та забезпечення "останньої милі", яка з'єднує абонента з оптоволоконною транзитною мережею МТС, протяжність якої на сьогоднішній день складає більше 28 000 км. Разом з цим медичні установи забезпечуються необхідним устаткуванням для організації відеоконференцзв'язку, спеціальним програмним забезпеченням для передачі медичних даних, комп'ютерною технікою.

Особлива увага приділяється питанню захищеності каналів мережі, тому що одним з головних переваг, створеної VPN-мережі є дотримання суворої конфіденційності медичної інформації, яка передається. Тому дані пацієнта надійно захищені від несанкціонованого редагування, друку та видалення.

Прес-служба МОЗ України

Переглядів: 652 | Додав: ZJulia | Теги: Андрій Сердюк, телемедицина, БФ Ріната Ахметова, МТС Україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: