Форма входу

Пошук

Календар

«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Наше опитування

Чи користувались Ви послугами КМКЛ №6?
Всього відповідей: 70

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Серпень » 29 » Президент України взяв участь у відкритті реконструйованого радіологічного корпусу Київського обласного онкодиспансеру
11:03
Президент України взяв участь у відкритті реконструйованого радіологічного корпусу Київського обласного онкодиспансеру
Президент України Віктор Янукович взяв участь у відкритті радіологічного корпусу Київського обласного онкологічного диспансеру. Вітаючи колектив закладу з цією подією, Президент наголосив, що добре усвідомлює важливість відкриття нових сучасних медичних закладів у нашій країні. "Для людей - це надія на те, що можна зробити ранню діагностику, виявити захворювання і жити - просто жити на цій землі, бути здоровими і радіти від цього", - сказав Глава держави.

За словами Президента, влада і надалі приділятиме велику увагу питанням охорони здоров'я та реформуванню медичної галузі. У цьому контексті Віктор Янукович нагадав, що торік бюджетні видатки на розвиток цієї сфери збільшили на 15% (7,5 млрд.грн.), а цього року вони зросли ще на 10% (8,8 млрд.грн.)

"Ми вже профінансували більше 60% цієї суми. Переконаний, ми виконаємо це завдання. На наступний рік плануватимемо цю суму значно більшою", - підкреслив Глава держави.

Віктор Янукович констатував, що галузь охорони здоров'я України все ще перебуває у занедбаному стані. "А за цим стоять життя людей, незалежно від їх професії та фінансового забезпечення", - зауважив він.

Президент України перерізав символічну стрічку перед входом до реконструйованого корпусу та оглянув його приміщення. Під час спілкування з колективом закладу Віктор Янукович поцікавився умовами праці медичного персоналу та запевнив, що влада продовжить підтримувати нововідкрите відділення. "Такі лікарні нам потрібні", - підкреслив Глава держави.

Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк запевнив Президента України, що у новому відділенні всі жителі області, які потребують відповідної медичної допомоги, зможуть її отримати.

Реконструкція радіологічного корпусу Київського обласного онкологічного диспансеру профінансована на суму 34,57 млн. грн. У радіологічному корпусі функціонуватимуть три відділення: променевої терапії, радіонуклідної діагностики та патогістологічна лабораторія.

На виконання доручення Президента України у Державному бюджеті на поточний рік передбачено 80 млн. грн. для введення радіологічного відділення диспансеру в експлуатацію та вирішення питання оснащення його медичним обладнанням. Фактично профінансовано 60 млн. грн.

За рахунок бюджетних коштів, виділених за дорученням Президента України, для відділення променевої терапії онкодиспансеру придбано сучасне діагностичне устаткування:

- лінійний прискорювач з системою планування 
- комп'ютерний томограф із функцією симуляції 
- апарат для внутрішньо-порожнинної брахі-терапії 

Завершення реконструкції радіологічного корпусу й оснащення його найновітнішим обладнанням наблизили радіологічну службу диспансеру до європейського рівня.

У стаціонарі диспансеру проходять лікування понад 8 тисяч хворих (на рік), ще 6 тисяч пацієнтів лікуються амбулаторно. На диспансерному обліку, згідно з даними реєстру онкологічних хворих, перебуває 40 тисяч осіб. Щороку 6 тисяч осіб стають на диспансерний облік із вперше виявленою онкологічною патологією.

Прес-служба Президента України

Переглядів: 787 | Додав: ZJulia | Теги: Віктор Янукович, Київський обласний онкологічний цен, Голова Київської обласної державної | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: