Форма входу

Пошук

Календар

«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Чи користувались Ви послугами КМКЛ №6?
Всього відповідей: 70

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 21 » Підписано Угоду про співпрацю між Міністерством охорони здоров’я України та Європейським регіональним бюро ВООЗ
14:47
Підписано Угоду про співпрацю між Міністерством охорони здоров’я України та Європейським регіональним бюро ВООЗ
Віце-прем’єр-міністр України – Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова, перебуваючи з робочим візитом в Женеві, куди прибула для участі в 65-ій сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, зустрілася з Регіональним директором Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Жужанною Якаб.

В ході зустрічі було підписано Двосторонню угоду про співпрацю між Міністерством охорони здоров’я України та Європейським регіональним бюро ВООЗ на 2012-2013 роки.

Пріоритетами співробітництва, згідно з документом, визначено:
- зміцнення системи охорони здоров’я;
- протидія неінфекційним захворюванням та сприяння здоровому способу життя;
- підвищення інституційного потенціалу системи охорони здоров’я для більш ефективної боротьби з інфекційними захворюваннями;
- покращення материнського, дитячого, підліткового та репродуктивного здоров’я.

Крім того, під час зустрічі були обговорені питання щодо підтримка з боку ВООЗ реформування галузі охорони здоров’я України, в тому числі, створення мережі перинатальних центрів. В цьому контексті йшлося про надання з боку ВООЗ рекомендаційно-консультативної допомоги, а також про можливість організації підготовки кадрів для роботи в перинатальних центрах та підвищення кваліфікації українських спеціалістів у провідних наукових центрах Європи.

Учасники зустрічі обговорили кроки Уряду України в напрямку профілактики інфекційних захворювань і, зокрема, із забезпечення імунізації населення. Наголошуючи на важливості цього питання, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр охорони здоров’я України, нагадала, що за ініціативою МОЗ в Україні нещодавно закінчили роботу дві місії ВООЗ – з питань спалаху кору та оцінки національної програми імунізації. Висновки та рекомендації експертів вкрай важливі для усунення попередніх недоліків та вжиття негайних адекватних заходів, зауважила Раїса Богатирьова, і звернулася до Регіонального директора Європейського бюро ВООЗ з проханням прискорити надання кінцевого звіту місії з оцінки національної програми імунізації.

Міністр охорони здоров’я України поінформувала Регіонального директора Європейського бюро ВООЗ про підготовку до забезпечення необхідними медичними послугами належної якості та максимальної доступності учасників, гостей, уболівальників ЄВРО-12, а також про заходи щодо посилення державного санітарно-епідеміологічного нагляду в приймаючих містах та офіційних місцях ЄВРО-2012 для запобігання виникненню та поширенню інфекційних хвороб і забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя на території України під час проведення чемпіонату.

Прес-служба МОЗ України

Переглядів: 880 | Додав: ZJulia | Теги: МОЗ України, 65 сесія Всесвітньої асамблеї охоро, ВООЗ, Раїса Богатирьова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: