Форма входу

Пошук

Календар

«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наше опитування

Чи користувались Ви послугами КМКЛ №6?
Всього відповідей: 70

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 14 » Олександр Аніщенко: "Система охорони здоров'я здатна належним чином організувати медичний супровід чемпіонату Євро-2012"
16:39
Олександр Аніщенко: "Система охорони здоров'я здатна належним чином організувати медичний супровід чемпіонату Євро-2012"
Підготовка до чемпіонату полягає не лише у зміцненні матеріально-технічної бази медичних закладів, але і в підвищенні навичок у лікарів по наданню медичної допомоги в екстремальних ситуаціях, знань іноземної мови, відпрацювання спільних дій з колегами із МВД, прикордонних служб. Про це заявив Міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко під час міжвідомчої наради, на якій обговорювались питання про стан підготовки медичного забезпечення під час проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Для підготовки лікарів до надання медичної допомоги під час Євро-2012 у містах, в яких будуть проходити змагання, проводяться практичні навчання служб швидкої медичної допомоги, екстреної медичної допомоги та медицини катастроф з моделюванням дій медичних працівників у надзвичайних ситуаціях, коли медична допомога має надаватися одночасно великій кількості людей. Наприклад, під час ДТП на трасах міжміського сполучення із залученням дорожньо-патрульної, рятувальної служб, диспетчерських екстрених служб.

"Ми сподіваємось, що під час проведення чемпіонату Євро-2012 надзвичайних ситуацій не виникне і всі вболівальники отримають задоволення від футболу, але ми маємо буту готові діяти у екстремальних ситуаціях і надати необхідну медичну допомогу", - підкреслив Міністр.

Як зазначив під час наради перший заступник голови Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів Олександр Бірсан, основна вимога до медичних закладів - не наявність найсучаснішої медичної апаратури, а створення належних умов перебування для пацієнтів та своєчасність надання медичної допомоги.

На сьогодні, в приймаючих містах підготовка до чемпіонату Євро 2012, зокрема, роботи з реконструкцій і ремонтів лікарень відбуваються відповідно до запланованого графіку, хоча доопрацювання ще потребує медичне забезпечення на пунктах пропуску через державний кордон, на автошляхах міжнародного сполучення в Україні.

Загалом, оцінюючи ситуацію з підготовки медичного забезпечення чемпіонату, Міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко зазначив: "Система охорони здоров'я здатна належним чином організувати медичний супровід чемпіонату Євро-2012. І у нас залишилось 4-5 місяців на те, щоб довести до автоматизму дії медиків з надання медичної допомоги у надзвичайних ситуаціях".


Прес-служба МОЗ України

Переглядів: 640 | Додав: ZJulia | Теги: Олександр Аніщенко, Євро-2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: