Форма входу

Пошук

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Наше опитування

Чи користувались Ви послугами КМКЛ №6?
Всього відповідей: 70

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 16 » На Миколаївщині впроваджують єдину систему екстреної медичної допомоги
14:40
На Миколаївщині впроваджують єдину систему екстреної медичної допомоги
У м. Миколаєві за участю керівників управлінь охорони здоров'я облдержадміністрації, провідних спеціалістів управлінь та головних лікарів закладів охорони здоров'я відбулася прес-конференція з питань реформування галузі охорони здоров'я та впровадження в області єдиної системи екстреної медичної допомоги.

"Робоча група з реформування опрацьовує досвід пілотних регіонів та, з урахуванням їх напрацювань, визначає стратегію реформування у нашому регіоні", - зазначила під час прес-конференції начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Світлана Хотіна.

Зокрема, вона повідомила, що в рамках виконання І етапу реформування в області проведено оптимізацію мережі закладів охорони здоров'я. Здійснено передачу закладів охорони здоров'я сільської місцевості на баланс ЦРЛ, при центральних районних лікарнях створено нові структурні підрозділи - Центри первинної медико-санітарної допомоги. Також опрацьовується проект створення єдиної служби екстреної медичної допомоги в рамках роботи госпітальних округів. Розроблено план розміщення 7 станцій швидкої медичної допомоги, 18 пунктів постійного базування та 43 пункти тимчасового базування бригад швидкої медичної допомоги, які будуть розміщені з урахуванням щільності населення та укомплектовані відповідно затвердженого табелю оснащення.

На сьогодні робочою групою обласного управління охорони здоров'я облдержадміністрації опрацьовано проект створення 7 госпітальних округів: Вознесенського, Жовтневого, Миколаївського, Новобузького, Первомайського, Снігурівського та Южноукраїнського, що визначались з урахуванням щільності населення, забезпеченості кадрами та матеріально-технічної бази медичних закладів.

Окремим питанням, яке контролюється губернатором Миколаївської області Миколою Кругловим, є створення умов фінансування організації охорони здоров'я, покращення матеріально-технічної бази автомобілів невідкладної медичної допомоги.

Прес-служба МОЗ України

Переглядів: 971 | Додав: ZJulia | Теги: МОЗ України, екстренна медична допомога, реформування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: