Форма входу

Пошук

Календар

«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наше опитування

Чи користувались Ви послугами КМКЛ №6?
Всього відповідей: 70

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 7 » На Черкащині відкрилась "Лікарня майбутнього"
10:46
На Черкащині відкрилась "Лікарня майбутнього"
"Ми закупили нове обладнання, деякі зразки якого є лише в цій лікарні, - розповідає начальник Головного управління охорони здоров'я та медицини катастроф облдержадміністрації Володимир Брожик.- У нас найсучасніше лабораторне обладнання. Його вартість 5 мільйонів гривень. А усе медичне устаткування коштувало 20 мільйонів".

Обласну дитячу лікарню в Черкасах розпочали будувати ще 1991 року. І лише зараз із довгобуду зробили діючий заклад. Сьогодні на його території площею 5,5 га - стаціонар, поліклініка, неонатальний центр, великий ігровий майданчик та квітники. Медики запевняють: оснащена "Лікарня майбутнього" за європейськими зразками.

Центром лікарні медики називають реанімацію на 12 ліжок. "Такої дихально-наркозної станції у Черкасах ще не було, - додав завідувач відділення Максим Босенко.- Система дозволяє працювати з усіма медичними газами та передовими методами анестезії".

Пишаються у лікарні апаратом для рентген-діагностики. За 4,5 мільйона гривень для лікарні придбали японське обладнання з цифровою комп'ютерною обробкою, що дозволяє забезпечити радіологічні обстеження для пацієнтів будь-яких рівнів складності.

Лікарня має потужну лабораторію. За словами обласних фахівців, вона конкурує з приватними. Обстежують тут на торч-інфекції, на вміст гормонів тощо. Оснащення лабораторії дозволяє робити імунологічні, серологічні, гематолдогічні, біохімічні аналізи, на аналізаторах досліджується кров за 20 параметрами.

У приймальному відідленні функціонує 7 блоків, передбачених для ургентних хворих - інфекційного та неінфекційного профілю. До встановлення остаточного діагнозу діти перебувають у блоках три дні.

Неабияке досягнення черкаського закладу - установка для генерування медичного кисню з повітря. У кожній палаті для новонароджених тут встановлені кувези із цифровими датчиками параметрів дитини. До всього, новий заклад має великий сучасний басейн, ігрові зони, на території - великий майданчик із гойдалками та гірками. На кожні дві палати - душ та туалет, у коридорах - зручні диванчики та наземні вазони.

Та чи не найбільшим "ноу-хау" стала кімната для психологічного розвантаження, у якій, окрім іграшок і телевізора, створене штучне джерело із живими квітами та вазонами. Такі кімнати є тільки в найсучасніших лікарнях, в них діти зможуть відволіктися від проблем, відпочити та поспілкуватися.

"Лікарі з Європи, які бували у нас, відзначають лікарню як потужний лікувальний заклад", - каже очільник Головного управління охорони здоров'я. Працює офтальмологічне відділення, в якому малечі коригуватимуть зір за допомогою лазера. Днями перші операції були зроблені в ортопедо-травматологічному відділенні.

Загалом, технічних медичних новинок в обласній дитячій лікарні не злічити. Заклад оснащений 12 ліфтами, ще 4 знаходяться у неонатальному центрі. Лікарня має 3 автомобілі швидкої допомоги та один реанімобіль для дітей до 1 року. За статистикою, понад півтисячі дітей на рік з області доставляють до медзакладу саме таким транспортом.

У харчоблоці лікарні також встановили найсучасніше обладнання. Приміром, такими пароконвекторними шафами, як тут, навряд чи похваляться навіть готельні комплекси. Італійське холодильне обладнання дозволяє якісно зберігати продукти, а також відходи.

Успішне лікування неможливо забезпечити тільки обладнанням. Сьогодні працювати у лікарні запросили 123-х лікарів. 30% спеціалістів - пенсійного віку, тож тут дбатимуть про гідну їм заміну. Для цього вже запросили до закладу 30 інтернів. Крім того, сюди запрошуватимуть фахівців з-за кордону, аби ті знайомили черкаських медиків з новими медичними технологіями. Активно співпрацюватимуть і зі студентами. Для них тут створили 5 навчальних кімнат. У планах - зведення житлового будинку для лікарів.

Прес-служба МОЗ України

Переглядів: 720 | Додав: ZJulia | Теги: Лікарня майбутнього, МОЗ України, Черкащина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: