Форма входу

Пошук

Календар

«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наше опитування

Чи користувались Ви послугами КМКЛ №6?
Всього відповідей: 70

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 17 » Міжнародні експерти високо оцінили роботу МОЗ у напрямку імунопрофілактики
12:25
Міжнародні експерти високо оцінили роботу МОЗ у напрямку імунопрофілактики
У Міністерстві охорони здоров'я України пройшла зустріч з керівництвом найвпливовіших міжнародних організацій - ВООЗ та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), присвячена співпраці, зокрема питанню проведення в Україні імунопрофілактики.

"Ми вдячні ВООЗ та ЮНІСЕФ за підтримку у вирішенні складних завдань, які стоять перед нами та обмін досвідом, що дозволяє досягти певних результатів", - зазначив Міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко, вітаючи представників міжнародних організацій. Міністр відмітив, що два роки поспіль в Україні із-за недостатнього фінансування програми з імунопрофілактики населення (на рівні 60%), не було можливості проводити імунопрофілактику на необхідному рівні. Завдяки додатковим коштам, які було виділено цьогоріч Урядом України на закупівлю вакцин та економії коштів, яку вдалося досягти МОЗ в цьому році, є можливість забезпечити населення вакцинами майже на 100%. 

Керівник Бюро ВООЗ в Україні пан Корнеліс Пітер де Йонкере зазначив, що Україна досягла у питанні імунізації значних здобутків. "Ситуація з імунізацією в Україні є серйозною і потребує значних зусиль для вирішення, але ми впевнені, що спільними зусиллями ми вирішимо це питання", - зазначив пан Корнеліс Пітер де Йонкере.

Представники міжнародних організацій підкреслили, що занепокоєння викликає, зокрема, повернення вірусу поліомієліту і його циркуляція в країнах Східної Європи. І хоча на території України не було зареєстровано цього вірусу, необхідно приділяти увагу імунопрофілактиці, щоб уникнути загрози. Тому особу увагу необхідно приділяти питанням нагляду та вакцинації. Експерти підкреслили, що для досягнення достатнього охоплення імунопрофілактикою населення окрім забезпечення вакцинами, організації нагляду та моніторингу особливу роль відіграє явлення до вакцинації громадськості і, головне, - батьків.

Також, високу оцінку діяльності Міністерства охорони здоров'я та особисто Міністру Олександру Аніщенко дала представник ЮНІСЕФ в Україні Юкіє Мокуо: "Ви перший і єдиний Міністр, який дійсно зміг добитись значних успіхів в питанні імунопрофілактики. Ви зібрали дієву команду, і ми віримо, що у ваших силах досягти результатів", - зазначила п. Юкіе Мокуо. Вона зазначила, що досягнення значних успіхів щодо забезпечення 100% охоплення вакцинацією, рівень колективного імунітету не є достатнім. З огляду на проведення в Україні чемпіонату з футболу Євро 2012 це питання набуває актуальності. Тому необхідно пришвидшити роботу щодо проведення комплексної оцінки щодо імунізації населення України.

Олександр Аніщенко виказав готовність України щодо спільної роботи з експертами ВООЗ та ЮНІСЕФ щодо проведення комплексної оцінки з імунізації в Україні. "У нас є велике бажання стабілізувати ситуацію з імунопрофілактики і привести її до штатного режиму, щоб бути впевненими у благополуччі епідемічної ситуації в нашій країна і безпеці наших громадян та гостей, - зазначив Олександр Аніщенко. - В цьому наші інтереси співпадають".

Під час зустрічі була досягнута домовленість щодо початку підготовчої роботи з комплексної оцінки імунопрофілактики в України експертів міжнародних організацій та МОЗ вже на цьому тижні.


Прес-служба МОЗ України

Переглядів: 790 | Додав: ZJulia | Теги: ВООЗ, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), МОЗ України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: