Форма входу

Пошук

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Чи користувались Ви послугами КМКЛ №6?
Всього відповідей: 70

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 25 » Міністр охорони здоров'я провів перший прес-клуб з питань реформування галузі
12:46
Міністр охорони здоров'я провів перший прес-клуб з питань реформування галузі
У Міністерстві охорони здоров'я України відбувся прес-клуб з питань реформування галузі. Окрім Міністра охорони здоров'я України Олександра Аніщенка з представниками провідних ЗМІ спілкувались заступник Міністра Олександр Толстанов, начальник лікувально-організаційного управління Національної академії наук України Василь Лазоришенець, представник ВООЗ в Україні Ігор Поканевич.

Під час прес-клубу йшлося про зміни, які відбуваються в галузі охорони здоров'я, підіймались питання, які цікавлять як представників ЗМІ, так і населення нашої країни щодо реформування медицини, пояснювались проблемні аспекти теми.

Зокрема, однією з тем, яка викликала жваву дискусію, стала тема позитивних змін, які мають відбутись у галузі. "Як би пафосно це не звучало, але реформа робиться, насамперед, для населення, - зазначив Міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко. - І саме тому найпершим кроком стали реформи первинної ланки, бо саме до лікаря первинної медицини звертається більшість людей, саме від його роботи залежить здоров'я більшості пацієнтів. І першочергове наше завдання - налагодити роботу лікаря первинної ланки так, щоб він був зацікавлений в результаті своєї роботи - в збереженні здоров'я своїх пацієнтів, а пацієнт, прийшовши до лікаря, зміг отримати належну якісну медичну допомогу. В установах первинної ланки має бути необхідне діагностичне обладнання, медикаменти, витратні матеріали". А що стосується віддалених результатів реформування галузі, то основним завданням всіх організаційно-структурних змін, введення нових засад фінансування є підготовка галузі до впровадження медичного страхування, яке дасть змогу задіяти додатковий механізм фінансування та зняти тягар плати за медичні послуги з населення.

Під час прес-клубу були обговорені питання створення єдиної системи екстреної медичної допомоги, платних послуг, роботи університетських клінік, заробітної плати та якості роботи медиків та інші актуальні питання, але для висвітлення багатьох питань не вистачило часу. Відтепер засідання прес-клуб по реформуванню при МОЗ України будуть проходити регулярно.

Прес-служба МОЗ України



Переглядів: 613 | Додав: ZJulia | Теги: Олександр Аніщенко, Олександр Толстанов, реформування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: