Форма входу

Пошук

Календар

«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Наше опитування

Чи користувались Ви послугами КМКЛ №6?
Всього відповідей: 70

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Серпень » 30 » Міністр охорони здоров'я привітав студентів-першокурсників Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця
09:59
Міністр охорони здоров'я привітав студентів-першокурсників Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця
"Прийміть мої найщиріші вітання з нагоди початку нового навчального року та урочистої посвяти в студенти першокурсників Національного медичного університету мені О.О.Богомольця, - привітав Міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко присутніх на урочистих зборах в Національному палаці "Україна".- Сьогодні Вас радо приймає до своїх лав багатотисячний колектив студентів та викладачів Університету із віковими традиціями, великими педагогічними та науковими здобутками та перспективами".

Міністр наголосив, що заснований в 1841 році медичний факультет Київського університету Святого Володимира пройшов з початку свого заснування славний історичний шлях і нині відомий в Україні, ближньому та далекому зарубіжжі як потужний університетський і науковий центр, генератор медичних інновацій, який йде до свого 170-річчя, яке на державному рівні буде відзначатися восени.

"Приємно зазначити, що за міжнародним освітнім рейтингом ЮНЕСКО Національний медичний університет гордо посідає четверте місце серед понад 300 вузів України, далеко випередивши класичні університети, та займає перше місце серед медичних вузів, - наголосив Олександр Аніщенко. - Я впевнений, що в цій залі знаходяться майбутні видатні вчені, талановиті лікарі та провізори, керівники системи охорони здоров'я та академіки і, я сподіваюсь, майбутні міністри".

Звертаючись до першокурсників, Міністр підкреслив, що ця зустріч відбувається в особливий для країни час, коли Президентом та Урядом країни визначений стратегічний шлях реформування вітчизняної охорони здоров'я та поставлені нові відповідальні завдання щодо забезпечення якісної і доступної для населення медичної допомоги. "У пілотних регіонах нашої країни та місті Києві вже впроваджуються нові принципи системи надання медичної допомоги населенню, відкриваються сімейні амбулаторії, університетські клініки, реорганізується екстрена та невідкладна допомога, - наголосив Олександр Аніщенко. - Майбутнє за високотехнологічною медициною, і час диктує нові вимоги до якісної підготовки медиків. І ви, шановні майбутні лікарі та провізори, будете працювати вже в зовсім іншій системі охорони здоров'я".

Міністр нагадав посвяченим у першокурсники заповіт Батька медицини Гіппократа: "...чисто і непорочно втілювати в життя лікарське мистецтво, а тих хто Вас вчитиме, - вважати нарівні з Батьками", і виказав упевненість, що отримані в Національному медичному університеті глибокі знання дозволять їм гідно вступити до молодої когорти лікарів початку XXI століття.

"Сьогодні в цій залі зібрались ті, хто визначили своє майбутнє у подвижницькій і найгуманнішій праці медичного працівника. Адже люди у білих халатах супроводжують людину протягом всього її життя: від народження до останнього подиху. Сподіваюсь, що через 6 років в цій прекрасній залі ми знову усі зустрінемось у такому ж складі для урочистого вручення Вам дипломів європейського зразка "Доктора медицини", - сказав Олександр Аніщенко.


Прес-служба МОЗ України

Переглядів: 725 | Додав: ZJulia | Теги: ЮНЕСКО, Олександр Аніщенко, Національний медичний університет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: